פודסטפס – חלוצי סדנאות הבישול בישראל מאז 2002
בעולם שבו טרנדים קולינריים מתחלפים חדשות לבקרים, יש מקום אחד שממשיך להוביל – לא בזכות אופנה חולפת, אלא מתוך חזון, יצירה ואהבה אמיתית לאוכל ולבני אדם. זהו המקום שלנו – פודסטפס.
איך הכל התחיל
פודסטפס הוקמה בשנת 2002, בתקופה שבה הרעיון של סדנת בישול חווייתית לקהל הרחב היה לא פחות ממהפכני. את המיזם הגו והקימו השף נועם שלו, ענת דוידוף והשף ערן ירוחם – שלושה אנשי קולינריה שהחליטו להפוך את האהבה לאוכל לחוויה נגישה, מעשית ומלאת השראה עבור כולם.
ההתחלה הייתה צנועה אך מיוחדת: בתוך חנות המטבחים של ההורים של ענת ונועם, במושב רשפון. מה שנראה אז כחזון אישי הפך במהרה לפורמט שהוביל את תחום סדנאות הבישול בארץ – דרך שילוב של לימוד, חוויה, תוצאה טעימה וזיכרונות לכל החיים.
מקומות, טעמים, חוויות
בין רשפון לתל אביב, הייתה תחנה קסומה נוספת: מושב בני עטרות, בתוך יקב וילהלמה, בבניין היסטורי ששימש בעבר כאסם עתיק מימי הטמפלרים. האווירה, הניחוחות, הסיפור – כל אלה היו חלק בלתי נפרד מהחוויה של מי שהגיע אלינו לאורך השנים.
התקופה הזו לא נעלמה מהעין הציבורית – בשנת 2010 פורסמה ביקורת מעמיקה באתר 2eat, שסקרה את אחת הסדנאות של פודסטפס והדגישה את החיבור המיוחד שבין מקום, אוכל וחוויה. ניתן לקרוא את הכתבה המקורית כאן:
🔗 סדנת בשר בפודסטפס – ביקורת מ־2eat
בשנת 2010 עברנו לתל אביב, והמשכנו להתרחב – עם סדנאות שמציעות טעמים ממטבחים שונים בעולם, אווירה אינטימית ואישית, וסטנדרט קולינרי גבוה.
סדנאות לכל אירוע, לכל גיל, לכל טעם
כיום פודסטפס מארחת עשרות סוגי סדנאות – מאוכל איטלקי, דרך בישול אסייתי, ועד סדנאות בשר קרניבוריות, טאבון על הגג, וסדנאות טבעוניות או ללא גלוטן. אנחנו מקיימים סדנאות גיבוש לעובדים, סדנאות בישול משפחתיות, סדנאות זוגיות, וגם אירועים פרטיים כמו ימי הולדת, מסיבות רווקות ובר/בת מצווה – כולם עטופים בסטנדרט בלתי מתפשר של מקצועיות, אווירה ושירות.
בין אם מדובר על סדנת אוכל איטלקי עם פסטה טרייה ופיצות או סדנת בישול אסייתית עם סושי ודים סאם – כל סדנה אצלנו בנויה מתוך שנים של ניסיון, אהבה לפרטים הקטנים, ותשוקה אמיתית להעביר את הידע הלאה.
שף שגיב מלול – ממשיכים את הדרך
לאחר שנים של יצירה קולינרית, נועם שלו היגר לקנדה והשאיר את המושכות בידי מי שנחשב לאחד הכישרונות המרשימים בתחום – שף שגיב מלול. עם ניסיון עשיר בעולם המסעדנות וההדרכה הקולינרית בישראל, שגיב המשיך את דרכה של פודסטפס, כשהוא מאגד סביבו את מיטב השפים בארץ, ומעניק לסדנאות שלנו רמה קולינרית יוצאת דופן.
תחת ניהולו של שגיב, פודסטפס שומרת על הרוח המקורית שלה – שילוב בין חוויה קולינרית, מקצועיות גבוהה, ותשומת לב לפרטים הקטנים – תוך חדשנות, התאמה אישית והובלה של התחום בארץ.
חוויה קולינרית עם נשמה
פודסטפס היא לא רק מקום ללמוד בו מתכון. זו חוויה קולינרית משותפת, שמחברת בין אנשים דרך המטבח. זו סדנת בישול לקבוצות שבה כולם מבשלים, טועמים, מצטלמים, ובעיקר – יוצרים יחד. הפעילות מותאמת למתחילים ולמתקדמים, לילדים ולמבוגרים, ולכל מי שרוצה לגלות עולמות חדשים של טעם.
לסיכום
היום, יותר מתמיד, אנשים מחפשים פעילות חווייתית עם תוכן, משהו שיגרום להם לזוז מהכיסא, ליצור, לטעום ולזכור. סדנאות אוכל הן לא טרנד – הן הדרך החדשה להתקרב, להעשיר את עצמך, ולחגוג את החיים.
פודסטפס, עם שורשים עמוקים ועתיד טעים לפניה, מזמינה אתכם לקחת חלק במסע – לא רק במטבח, אלא בלב של הקולינריה הישראלית.